Ouderavond Studiezalen

Ouderavond Studiezalen

In 2016 organiseerde Stichting van Schulden naar Kansen samen met Studiezalen Nieuw-West en Theatergroep Playback een ouderavond. Tijdens deze ouderavond werden de ouders van de kinderen die naar de studiezalen komen bewust van omgang met geld.

aWat doet theatergroep PlayBack?

Kinderen die getraind zijn om te wachten tot ze iets krijgen, blijken later beter te sparen. Ouderavond Credits draait om bewustwording in de omgang met geld. Want hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkomen ouders dat hun puber verwend wordt? En wat geven ze hun kind mee voordat hij op z’n 18e zijn eigen geld moet gaan beheren?

PlayBack maakt hierbij gebruik van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Wat doet Studiezalen Nieuw-West?

Studiezalen zijn locaties waar leerlingen van het basis & voortgezet onderwijs én studenten van het MBO, HBO en WO in een veilige en rustige omgeving kunnen studeren. De kracht van het project is maatwerk. Leerlingen worden op maat ondersteund aan de hand van ieders behoefte. In elke Studiezaal zit een team van begeleiders met uiteenlopende ervaringen.

In 2016 maakte Stichting van Schulden naar Kansen een ouderavond Credits - verzorgd door PlayBack - mogelijk speciaal voor de ouders van kinderen van Studiezalen Nieuw-West.

Partner:
Draagt bij aan de elementen:
  • Orde en overzicht
  • Kennis en begrip
  • Inkomen genereren
  • Uitgaven beheersen