Geld en werk nu!

Geld en werk nu

Geld en werk nu!

Geld en werk nu! organiseert drie verschillende trainingen om mensen financieel weerbaar te maken, klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en te laten starten met een betaalde baan.

Wat doet het project?

Structurele financiële zelfredzaamheid. Daarvoor is niet alleen financiële bewustwording noodzakelijk, maar ook economische onafhankelijkheid. Brand New Job begeleidt mensen in armoede in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem via drie wegen: 

Grip op je geld
In een combinatie van individuele en groepstrainingen stellen kandidaten een concreet actieplan op en krijgen hulp en nazorg bij het creëren van inzicht en overzicht in hun financiën. Een van de onderdelen is het opstellen van een Persoonlijk Financieel Plan waarin de kandidaat zich drie haalbare doelen stelt.

Grip op je sollicitatie
In een tweedaagse groepstraining leren kandidaten hoe ze professioneel moeten solliciteren en hoe ze een goede indruk achterlaten. Iedere deelnemer beschikt na de training over een professioneel CV, een goede motivatiebrief, betere gespreksvaardigheden en kennis van goede presentatie op social media.

Grip op je werk
Met hulp van enkele online persoonlijkheidstesten wordt een persoonlijk profiel opgesteld. Op basis daarvan voert de coach met de kandidaat een persoonlijk gesprek over motivatie en toekomst. Hierbij bespreken ze de concrete mogelijkheden om een nieuwe werkkring te vinden. Op basis van het stappenplan en blijvende coaching en voortgangscontrole is doorgaans binnen zes maanden een nieuwe baan gevonden.

Geld en werk nu! is onderdeel van het programma Van schulden naar kansen in alle aangewezen wijken van de steden Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. 

Partner:
Draagt bij aan de elementen:
  • Orde en overzicht
  • Kennis en begrip
  • Inkomen genereren
  • Uitgaven beheersen