Man aan telefoon

Voorwaarden

 

Op dit moment neemt Stichting van Schulden naar Kansen geen nieuwe financieringsaanvragen in overweging.

1. Doelgroep

Met je project richt je je op mensen met schulden, of die een groot risico daarop hebben, en die leven in armoede.

2. Locatie

Deelnemers aan je project wonen in 1 van de 3 wijken in 1 van de 4 steden waar het programma van Schulden naar Kansen zich op richt: 

Amsterdam  Arnhem  Rotterdam  Zwolle 
Nieuw West Malburgen Feijenoord Assendorp
Zuidoost Presikhaaf Delfshaven Holtenbroek
Noord  Klarendal Charlois Diezerpoort

Heb je een project in Den Haag, Groningen of Leeuwarden? En voldoet het project aan de zes andere voorwaarden? Neem dan contact met ons op. Wij brengen je dan in contact met Aegon, die in deze steden het programma uitvoert.

3. Vier elementen

Met je project draag je bij aan de ontwikkeling van 1 of meerdere van de financiële zelfredzaamheidselementen van de deelnemers:

 • Orde en overzicht houden in de administratie
  Mensen hebben inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Zij hebben overzicht over hun administratie en bewaren hun administratie geordend in een map.
   
 • Basale kennis en begrip van financiële zaken
  Mensen beschikken over basale rekenvaardigheden; zij begrijpen de gevolgen van financieel handelen en weten welke instanties antwoord kunnen geven op financiële vragen. Daarnaast kunnen zij financiële risico’s inschatten.
   
 • Inkomen genereren
  Mensen vinden een (nieuwe) functie of werkervaringsplaats of maken gebruik van de inkomensondersteunende maatregelen waar zij recht op hebben.
   
 • Uitgaven beheersen (economisch keuzegedrag)
  Mensen geven niet meer uit dan dat zij aan inkomsten hebben. Zij kunnen zowel op de korte als op de lange termijn hun uitgaven plannen.

4. Kwaliteit

De kwaliteit van je project en de projectorganisatie is goed. Zo is er een solide projectaanpak, inclusief een goede onderbouwing van de opzet en aanpak. Bovendien beschik je over voldoende medewerkers en vrijwilligers om de gestelde doelen te bereiken en heeft je project bewezen resultaten.

5. Onderzoeksdeelname

Je bent bereid om met je project deel te nemen aan onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam naar de effectiviteit van de interventie. Ook ben je bereid deelnemers te motiveren en te activeren om deel te nemen aan het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.

Lees hier meer over het onderzoek.

6. Groei

Je bent bereid om in de komende jaren groei te realiseren in aantal deelnemers, zodat het aantal te bereiken huishoudens groeit.

7. Verbindingsambitie

Je hebt de ambitie om je met je project tot de einddatum van het programma van Schulden naar Kansen (31 december 2020) aan het programma te verbinden.

Contact

Stichting van Schulden naar Kansen
Schenkkade 65, 2595AS Den Haag
Locatiecode HP G06.005

Mail ons